4 Ekim 2012 Perşembe

KİLO VERDİREN
aşağıdaki kalori yakan gıdalardan bol bol yiyin!

*. Elma
Kan şekeri düzeyini sabit tutuyor ve kilo aldıran insülin hormonunu dengeliyor. İçerdiği pektin adlı lif, yağ metabolizmasını olumlu yönde etkiliyor.
Öneri: Unutmayın, geleneksel elma türlerinin alerjen olma ihtimali daha düşük.

*. Armut
İçeriğindeki potasyum, vücuttaki fazla suyun ve toksinlerin atılmasını sağlıyor. Lifler sindirimi harekete geçiriyor.
Öneri: Armutları serin ve ışıktan uzak bir ortamda saklayın.

*. Greyfurt
İçerdiği glukarik asit ve galakturonik asit, sindirimi destekliyor ve kolesterol düzeyini dengeliyor. Greyfurt, şeker metabolizmasına da iyi geliyor.
Öneri: Greyfurt, bazı ilaçlarla beraber tüketilmemeli. Doktorunuza ya da eczacınıza mutlaka danışın.

*. Pirinç
Kabuğu alınmamış pirinç; metionin ve lisin adlı amino asitleri içeriyor. Bu maddeler, yağ metabolizmasının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.
Öneri: Pişirme suyunu tamamen çeken pirinçte değerli mineraller kaybolmaz.

*. Enginar
Yağ yakımını hızlandırıyor. Sinarin denilen acı madde, toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Sinarin, idrar atımını artırıyor ve sindirimi hızlandırıyor.
Öneri: Küçük enginarlar daha lezzetlidir.

*. Yosun
Yosunda doyurucu lif mineralleri ve kalori savaşçısı iyot bolca bulunuyor.
Öneri: Yosun çorbalara lezzet katar.

*. Kiraz
Zayıflamak için çok lezzetli bir seçenek. Demir, potasyum ve kalsiyum destekli detoks yapmak isteyenler için çok uygun.
Öneri: Kiraz daima saplarıyla birlikte toplanmalı. Böylece suyu kaybolmaz.

*. Kırmızı lahana
Tam bir lif bombası! Hem doyurucu hem de bağırsakları arındırıyor, içerdiği C vitamini de yağ yakımını hızlandırıyor.
Öneri: Kırmızı lahanayı portakal parçalarıyla birlikte harmanlayarak salata hazırlayabilirsiniz.

SU ATAN
Bacaklarda su birikmesi yaz aylarında sıkça görülen bir sorun. Kısa eteklerinizi severek giymeniz için aşağıdaki gıdalara göz atın!

*. Patates
Böbrek fonksiyonlarını harekete geçiren patates, vücuttan su atılmasını sağlıyor.
Öneri: Patatesi kabuğuyla birlikte haşlarsanız, değerli besin maddeleri kaybolmaz.

*. Salatalık
En bazik sebzelerdendir. İdrar asidini çözüyor ve vücuttan su atıyor. Aynı zamanda içerdiği acı maddeler sayesinde salatalık, ideal bir detoks gıdası.
Öneri: Serinlemek için naneyle birlikte cacık olarak tüketin.

*. Karpuz
Birikmiş tuz ve idrar asidini dışarı atan karpuz böbrekleri temizliyor.
Öneri: Leziz bir sorbe için karpuzu püre haline getirip dondurun.

*. Mürver meyvesi
İdrar söktürüyor. Ayrıca bakteri, virüs ve mantarlardan koruyan fenol asitleri ve flavonoitler içeriyor.
Öneri: Olgunlaşmamış meyvelerde zehirli maddeler bulunabiliyor.

*. Kereviz
Bolca potasyum içeren kereviz, vücutta birikmiş toksinleri ve fazla suyun atılmasını sağlıyor.
Öneri: Kızarmış kereviz dilimleri ete iyi bir alternatif.

*. Ahududu
Ahududu kanı sulandıran maddeler içeriyor. Bacak şişmesi yaşıyorsanız, ahududu yiyerek rahatlayabilirsiniz.
Öneri: Unutmayın, ahududu dondurulmaya çok uygun bir meyve.

SAĞLIĞI ARTIRAN
Mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmek için sağlığımıza dikkat etmemiz şart. Yediklerimiz tabii ki en çok sağlığımızı etkiliyor…

*. Erik
Kurutulmuş erik ve erik suyu, içerdiği lifler sayesinde bağırsakları çalıştırıyor. Erik ayrıca, bol miktarda potasyum içeriyor.
Öneri: Tatile çıkarken yanınıza mutlaka bir poşet kuru erik alın.

*. Biberiye
Düşük tansiyon sorununa karşı etkili olabiliyor. İçerdiği acı maddeler hücre metabolizmasını harekete geçiriyor.
Öneri: Biberiyeyi az miktarda kullanın ve pişirme süresinin sonunda yemeklere ekleyin.

*. Nane
Şişkinlik, sindirim sorunu ya da ishal… Nane, bütün bu sorunlara karşı iyi bir çare. Mide suyu ve safra oluşumunu destekliyor.
Öneri: Ferahlamak için birkaç nane yaprağını, soğuk maden suyuna ekleyin.

*. Sarımsak
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kolesterol düzeyini düşürüyor ve karın bölgesindeki virüs ve bakterileri etkisiz hale getiriyor.
Öneri: Ağzınızın kokmaması için maydanoz yiyebilirsiniz.

*. Biftek
Et, bağışıklık siteminin düzgün çalışması için gerekli çinkoyu bol miktarda içeriyor.
Öneri: Yağda marine edilen ve plastik torbada saklanan et, daha uzun süre taze kalır.

*. Zencefil
Doğal bir antihistaminiktir. Zencefili kaynayan suya atın ve bir yudum için.
Öneri: Birkaç dilim taze zencefili çaya ekleyin, soğumaya bırakın ve .buzla birlikte ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder