3 Ekim 2012 Çarşamba

CHEESECAKE


Malzemeler:


- 1 paket Eti Burçak
- 100 gr margarin / tereyağ
- 3 paket labne peyniri
- 6 yumurta
- 400 gr krema
- 1 su bardağı şeker


Hazırlanışı:

Burçaklar un haline gelene kadar rondoda karıştırın. Bisküvilerin üzerine eritip sıvı hale getirdiğiniz margarini ekleyin. Kenarları açılabilen kek kalıplarına veya bir borcama iyice bastırarak, yayın. Bu, cheesecake’inizin tabanını oluşturacak. Kek kalıbını yarım saatliğine buzdolabına koyun. Labne, krema, yumurtalar ve şekeri bir kapta pürüzsüz bir hale gelinceye dek mikser ile çırpın. Bu karışımı buzdolabındaki tabanın üzerine ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. İlk 15 dakika 180 derecede pişsin, ardından fırın ısısını 150-160 dereceye indirin ve yaklaşık 45 dakika daha pişirin. Fırından çıktığında kekin üzerinde hafif bir çatlak olabilir, normaldir. Soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip, ardından buzdolabına koyun. O güzel kıvamını bulması için yaklaşık 4 saat dolapta kalması gerekiyor. Üzerini istediğiniz şekilde lezzetlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder