5 Ekim 2012 Cuma


ADAPAZARININ ISLAMA KÖFTESİ:
Malzeme:
yarım kg. dana kıyma
1 kuru soğan
kurutulmuş ekmek içi
köfte baharı
tuz
ıslama malzemesi:
ince dilimlenmiş bayat ekmek
kemiksuyu
kırmızı biber
sıvıyağ
süslemek için:
2 domates
2 yeşil biber
HAZIRLANIŞI:
Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu hazırlayın.İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin. Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın. Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacak. Hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder