3 Ekim 2012 Çarşamba

BONFİLELİ MAKARNA


 İtalyan mutfağına özgü yemek yapan restoranlara gittiğimde, en çok tercih ettiğim seçeneklerden birisi de Bonfileli makarna'dır. Hem makarnayı, hem de kırmızı eti sevdiğim için, yedikten sonra doğru bir tercih yaptığımı düşünüp seviniyorum.

Malzemeler:

1 paket makarna, 250 gr dana bonfile, 4 adet domates, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 küçük paket krema (tikvesli) 1 demet taze fesleğen, 1 adet kiraz domates, 7-8 adet mantar, 1 çay kaşığı tozşeker, 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz + 2 tatlı kaşığı tuz

Yapılış;

Dana bonfileyi yıkadıktan sonra küçük küp doğrayın. 4 adet domatesin kabuğunu soyduktan sonra robotta iyice çırparak hiç topak kalmayacak şekilde suyunu çıkarana kadar çırpın. Mantarları temizledikten sonra iri 4 parça halinde doğrayın. Fesleğenleri yıkadıktan sonra kesme tahtası üzerinde doğrayın. Makarna tencerenizi ocağa koyarak suyunu kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 2 tatlı kaşığı tuz atıp, makarnaları atıp haşlamaya başlayın. Teflon vok tava içine tereyağını koyun, yağ eridikten sonra, doğramış olduğunuz bonfile parçalarını koyarak, yavaş yavaş tahta kaşıkla karıştırarak kızartın. Bu işlemden sonra robot içindeki domatesleri, mantarları ve kremayı ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edip karıştırıp altını iyice kısın.

Kiraz domatesleri dörde bölün ve bonfilenin üzerine ilave edin. Doğramış olduğunuz fesleğenlerin de yarısını ayırarak kalanı, yine etli domatesli karışıma ilave edin. Makarnanızı süzdükten sonra, karışımı üzerine ilave edip iyice karıştırın, tabaklar ile servis ederken, kalan fesleğen yaprakları ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder