4 Ekim 2012 Perşembe

fajita ..


Malzemeler:
150 gr Tavuk Goğsu veya Bonfile (4-5 cm uzunluğunda şerit kesilmiş)
100 ml Ayçiçeği yağı
1 avuç Renkli biber ve kuru soğan karışımı (1/2 cm kalınlığında şeritler halinde)
1 yemek kaşığı Casa Fiesta Fajita Baharatı,
2 ad Casa Fiesta Unlu Tortula Ekmeği
1 yemek kaşığı Casa Fiesta Salsa Dip Sos
1 yemek kaşığı Guacamole
1 yemek kaşığı Ekşi
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Kullanacağınız eti mümkünse bir gece önceden veya pişirmeden birkaç saat önce,biraz sarımsak    tuz taze çekilmiş karabiber ve ayçiçeği yağı ile marine edin. . Fajitayı pişirmeye başlamadan önce ızgaranın  iyice ısındığından emin olun. Çünkü etleri ızgaraya koydugunuz da etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir. Etleri marine ettiğiniz yağıyla çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin. Kontrol edin. Eğer etlerin  ızgaradan  alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız,biber ve soğanları tavada  biraz pişirin  fajita baharatını ekleyin. Kısa bir süre karıştırarak soteleyin. (sebzelerin diri kalmasına özen gösterin). Tuzunu kontrol edin gerekirse tuz ilave edin. Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın. Bu arada tortilla ekmeklerini sıcak bir tavada veya ızgarada 5-10 saniye ısıtın. Fajitayı yanında, tortilla ekmeği, guacamole dip sos, salsa ve ekşi krema   ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder